aktualno header

U sklopu nacionalnog biciklističkog projekta Hrvatska – biciklistički raj s Marijem Zubčićem uz podršku GIANT Hrvatska koji će se održati 9. – 17. svibnja, a koji za cilj ima promociju Hrvatske kao cikloturističke destinacije primamljive sve većem broju turista koje privlači specifični oblik turizma soft adventure, vrijednosti koje promovira i zastupa Europska unija i projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, zaštite okoliša i „čistog“ načina prijevoza, te zdravog, aktivanog načina života i sigurnost u prometu, prošli vikend 12. – 14.4. je Mario Zubčić vozio „kontinentalni trening“ te spojio glavni grad Hrvatske Zagreb sa najsjevernijom točkom Hrvatske mjesto Žabnik u općini Sveti Martin na Muri i najistočnijom točkom Hrvatske mjestom Rađevac u Gradu Iloku.

Turističke zajednice klastera Slavonija: Brodsko – posavska, Osječko – baranjske, Požeško – slavonska, Virovitičko – podravska i Vukovarsko – srijemska sukladno dogovorenim zajedničkim aktivnostima te odobrenju Glavnog ureda HTZ-a za posebne prezentacije klastera u 2019. godini, predstavile su turističku ponudu klastera slovenskom tržištu.

Temeljem Odluke o raspodjeli sredstava za regionalna i lokalna događanja, koju je donijelo Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice, na svojoj 48. izvanrednoj sjednici od 18. veljače 2019. i Odluke Turističkog vijeća Turističke zajednice Brodsko-posavske županije donijete na 14. sjednici od 01. travnja 2019., Turistička zajednica Brodsko-posavske županije objavljuje JAVNI POZIV za dodjelu financijskih sredstava za potpore događanjima na području Brodsko-posavske županije u 2019. godini.

Tijekom vikenda, 30. i 31. ožujka, u trgovačkom centru Colosseum, održava se sajam vjenčanja s bogatim programom za posjetitelje.

TZ Brodsko-posavske županije je sudjelovala na međunarodnom sajmu turizma koji je održan u Zagrebu u periodu 15. – 17. ožujka 2019. godine.

Turistički klaster Slavonija koji objedinjuje pet županijskih turističkih zajednica sa istoka Hrvatske (TZ Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije) u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom kao jedan od izlagača predstavio je turističku ponudu Slavonije na Međunarodnom sajmu biciklizma i planinarenja ''Fiets en Wandelbeurs'' u Utrechtu koji je održan od 01. do 03. ožujka 2019.g.

Na sajmu turizma u Münchenu koji se ove godine održao 20. – 24. veljače u sklopu turističkog klastera Slavonija, koji obuhvaća pet slavonskih županija predstavila se i TZ Brodsko-posavske županije.

Klaster Slavonija koji obuhvaća pet slavonskih županija( Brodsko – posavsku, Požeško - slavonsku, Virovitičko – podravsku, Osječko – baranjsku i Vukovarsko srijemsku ) , predstavio se na međunarodnom turističkom sajmu u Ljubljani sa 30 godina tradicije koji promovira zeleni i aktivni turizam Natour Alpe-Adria.

Turističke zajednice županija klastera Slavonija: Brodsko - posavska, Osječko - baranjska, Požeško - slavonska, Virovitičko podravska i Vukovarsko - srijemska, u suradnji sa Zagrebačkom županijom te uz potporu Hrvatske turističke zajednice, prestavljaju ponudu istočne Hrvatske na sajmu Destinationshow koji se od 30. siječnja do 3. veljače održava u Londonu.

Za 02. ožujka najavljen je 5. „Festival kulenove seke“, do sada najveće hrvatsko natjecanje proizvođača sve poznatije mesne delicije kulenove seke, i međunarodno natjecanje jer su se natjecali proizvođači iz 4 države. Postignut je i rekord pristiglih uzoraka na ocjenjivanje, prošle godine ukupno 109 kulenovih seka, iz Vojvodine, Mađarske, BiH, te 93 uzorka iz svih pet slavonskih županija, Bjelovarsko-bilogorske, Primorsko-goranske i Zagrebačke županije.

Ministarstvo turizma je objavilo javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa konkurentnost turističkog gospodarstva.

Turistički klaster Slavonija koji objedinjuje pet županijskih turističkih zajednica sa istoka Hrvatske (TZ Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije) u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom kao jedan od 400 izlagača predstavio je turističku ponudu Slavonije na međunarodnom sajmu kampinga i turizma Caravana u Leeuwardenu koji je održan od 17. do 22. siječnja 2019.g. Riječ je o najvećem i najbolje posjećenom sajmu kampinga u Nizozemskoj koja je poznata kao kamping nacija.