Mjesta

Na četrdesetak kilometara udaljenosti od Slavonskog Broda nalazi se eko-etno selo Stara Kapela. bajkovito selo predstavlja spoj težnje za očuvanjem etnološke ostavštine Slavonije te svijesti o tome da je čist i zdrav okoliš temelj održivog razvoja.
Oznake:

Maleno, gotovo zaboravljeno mjesto Lovčić nalazi se ponad bogatih stupničkih vinograda dvadesetak kilometara zapadno od Slavonskog Broda. Lovčić je posvema jedinstven lokalitet u Brodsko-posavskoj županiji, ali i na širem prostorima. On, naime čuva sjećanje na srednjovjekovnu povijest ovih prostora.

Stara Gradiška danas je maleno mjesto smješteno na jugozapadu Brodsko-posavske županije uz rijeku Savu. Svojevrsna izoliranost i udaljenost od županijskog središta uvelike su reducirali ulogu Stare Gradiške u životu županije. No, tome nije uvijek bilo tako.
Danas se sjedište županije nalazi u Slavonskom Brodu, gradu u kojem živi više od trećine svih žitelja županije i u kojem je skoncentrirana većina duhovnog i gospodarskog života. No, put koji je grad prošao da bi došao do današnjeg stupnja razvoja dug je i počesto povezan s pogibelji naleta osvajačkih vojski.
Oznake:

Tik uz Novu Gradišku, na zapadu županije, a na obroncima Psunja nalazi se naselje Cernik. Svoj prvi spomen bilježi u trećem desetljeću 16. stoljeća kada su ga dali sagraditi hrvatski velikaši Zrinski kao mjesto obrane od Turaka koji su već bili osvojili istočnu Slavoniju.

Oznake:
Drugi grad u Brodsko-posavskoj županiji jest Nova Gradiška. Smještena je u zapadnom dijelu županije te umnogome preuzima ulogu središnjeg mjesta tog dijela županije, a samim time nadopunjava se s Slavonskim Brodom. Slično se zbivalo i tijekom povijesti koja za Novu Gradišku ipak ne seže tako daleko kao za Slavonski Brod.
Oznake:

Dobro došli

Dobro došli na stranice TZ Brodsko-posavske županije. Dobro došli u Brodsko-posavsku županiju, atraktivnu, cjelogodišnju izletničko-rekreacijsku destinaciju, županiju bogate povijesti, tradicije, kulturne i crkvene baštine, očuvane prirode i izuzetnih krajolika.

HTZ Logo

Korisni linkovi

Kontaktirajte nas

Turistička zajednica
Brodsko-posavske županije
Petra Krešimira IV | br. 2
HR-35000 Slavonski Brod

+385 (0)35 408 393 +385 (0)35 408 392 35000 Slavonski Brod, Hrvatska