Ciclo-turizam Istaknuto

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Ovaj, u svijetu sve propulzivniji, oblik turizma u Brodsko-posavskoj županiji našao je idealno mjesto za razvoj jer mogućnosti su ogromne. Shodno tome i užitak bavljenja biciklizmom u ovoj županiji je poseban.

Trenutno postoje ili su u razvoju četiri biciklističke staze. Najduža je Savska biciklistička staza koja prati tijek rijeke Save, ide uzduž brojnih prekrasnih meandara, pored posavskih pašnjaka, kroz lugove i šumarke, ponad močvara. Svojom dužinom od oko 150 km spaja Staru Gradišku na zapadu s Slavonskim Šamcem na istoku županije te se uklapa na Dunavsku biciklističku stazu koja vodi sve do srca Srednje Europe

Drugačiji tip biciklističke staze je onaj koji ide stupničkim brdima. Staza je duga 15 km, ali prolazi kroz vinorodni kraj te u sebi nosi spoj eno, gastro i ciklo turizma. Vožnja po pitomim brežuljcima Dilj-gore, uz vinograde i stare kapelice, od vinskog podruma do restorana nezaboravan je doživljaj.

Najkraća staza je tzv. Šetnica koja vodi do etno-eko sela Stara Kapela. Put od 12,5 km nije predug, ali predstavlja put u prošlost od jednog stoljeća jer suvremeni svijet, iz kojeg se kreće, polako se mijenja kroz prirodu i autohtone biljke da bi se prometnuo u tradicijsko selo Slavonije s kraja 19. stoljeća.

Posebno valja istaknuti splet od tri staze "Franjo Belar-Dida" koje iz središta Nove Gradiške idu do živopisne općine Cernik. Tim putovima upoznat ćete novogradiški kraj, očarat će vas prekrasna priroda, ali ćete prolazeći kroz polja na kojima su arheološki lokaliteti, prolazeći pored dvoraca, utvrda i starih crkava upoznati i kulturu i povijest ovog dijela županije.Pročitano 7288 puta

Video sadržaj

Više u ovoj kategoriji: Lovni turizam »

1865 komentari

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

Dobro došli

Dobro došli na stranice TZ Brodsko-posavske županije. Dobro došli u Brodsko-posavsku županiju, atraktivnu, cjelogodišnju izletničko-rekreacijsku destinaciju, županiju bogate povijesti, tradicije, kulturne i crkvene baštine, očuvane prirode i izuzetnih krajolika.

HTZ Logo

Korisni linkovi

Kontaktirajte nas

Turistička zajednica
Brodsko-posavske županije
Petra Krešimira IV | br. 2
HR-35000 Slavonski Brod

+385 (0)35 408 393 +385 (0)35 408 392 35000 Slavonski Brod, Hrvatska