Lovni turizam Istaknuto

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Poput čitave Slavonije i Brodsko-posavska županija iznimno je bogata sa svim vrstama divljači, ali organizirani turistički lov odvija se na dva mjesta: u novogradiškom kraju i lovištu Migalovci, nedaleko Slavonskog Broda.

Novogradiško lovište omeđeno je na sjeveru gorom Psunj s bogatom šumskom vegetacijom u kojoj prevladavaju hrast, bukva, grab i jela, a s juga rijekom Savom u kojima dominiraju nizinske močvarne šume kojima odjekuje rika jelena. Novogradiški kraj nudi ljubiteljima lova raznoliku vrstu divljači tako na području Starog Petrovog Sela, Dragalića, Okučana, Nove Kapele i Psunja obitavaju mufloni, divlje svinje, veprovi, fazani i prepelice.

Informacije se mogu dobiti u HAK-AMC Tours Nova Gradiška ili na tel: +385 (0)35 361 764 (www.amc-ng.hr).

Lovište Migalovci nalazi se u središnjem dijelu nizinskog, poplavnog polja Jelas i okupira oko 5100 ha. U lovištu se uzgaja i lovi visoka i sitna divljač. U Brodsko-posavskoj županiji lov i lovstvo neizostavno se povezuje s posebnim gastronomskim doživljajima koje ćete moći doživjeti i iskusiti u za to posebno namjenjenim restoranima i smještajnim kapacitetima.

Potrebite informacije mogu se dobiti kod turističko-informativnog centra Brod turist na tel. +385 (0)35 445 765 (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).Pročitano 19764 puta

3507 komentari

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

Dobro došli

Dobro došli na stranice TZ Brodsko-posavske županije. Dobro došli u Brodsko-posavsku županiju, atraktivnu, cjelogodišnju izletničko-rekreacijsku destinaciju, županiju bogate povijesti, tradicije, kulturne i crkvene baštine, očuvane prirode i izuzetnih krajolika.

HTZ Logo

Korisni linkovi

Kontaktirajte nas

Turistička zajednica
Brodsko-posavske županije
Petra Krešimira IV | br. 2
HR-35000 Slavonski Brod

+385 (0)35 408 393 +385 (0)35 408 392 35000 Slavonski Brod, Hrvatska