Menu

AKTUALNO

 

S ciljem stvaranja preduvjeta za razvoj riječnog turizma na rijeci Savi, Lučka uprava Slavonski Brod i Turistička zajednica Brodsko-posavske županije potpisale su Sporazum o suradnji na izradi Studije održivog razvoja riječnih krstarenja na području Brodsko-posavske županije koja je predstavljena javnosti i medijima dana 22.7.2020. godine u HGK ŽK Slavonski Brod.

Prošlog petka, 10. srpnja, ugostili smo nekoliko novinara na gurmanskom press izletu našoj županiji, a sve u svrhu predstavljanja javnosti i budućim posjetiteljima naš jedinstveni gastro identitet! Naglasak je bio na vinima te su naše gošće ovaj vinski press trip započele posjetom domaćinstvu „Opođe“ gdje su uživali u domaćim specijalitetima, vrhunskim vinima te vinskim pričama vinogradara Udruge vinara i voćara iz Općine Cernik!

Put nastavljaju prema gradu Nova Gradiška gdje posjećuju Slavonski dućan, jedinstveni projekt gdje su mogli kušati vina te upoznati se s turističkom ponudom tog kraja!

Iduća stanica je vidikovac i imanje OPG „Vučković“! Sudeći po komentarima, ova lokacija im je oduzela dah, a vina Vučković i Zubić su bila tu da upotpune dojam!

Polovicu dana obilježio je ručak u hotelu Stupnički dvori te degustacija vina u vinskom podrumu! Kako je ovaj restoran nositelj standarda „Okusi graničarskog Posavlja“, svi sljedovi ručka su bili s tog menija!

Zatim su se zaputili na Ranč Ramarin u Garčinu! Ova jedinstvena priča naše županije nudi smještaj, odličnu hranu, mogućnost jahanja te vrhunska vina! Naše gošće su imale priliku kušati vina Ramarin uz pogled na žitna polja i zalazak sunca!
Ovaj press trip je završen posjetom salašu Savus u Bukovlju te druženjem uz tamburicu, hranu i, naravno, vino!

Hvala gostima na posjeti, veselimo se vidjeti vas opet u našoj županiji punoj najljepših boja, okusa i mirisa!

 

Predmet Internog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Brodsko-posavske županije (dalje u tekstu: TZ BPŽ) za manifestacije ili događanja koja doprinose sljedećim ciljevima:

Predmet Javnog poziva je ostvarivanje prava na subvenciju za organizirani dolazak turista na područje Brodsko-posavske županije za 2020. godinu s ciljem daljnjeg razvoja turizma i poticanja organiziranih dolazaka.

VinMarKon, prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu, održala se u utorak, 30.06.2020., u zagrebačkom hotelu International, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, uz partnersku tvrku MB Frigo Grupu.

Turistička zajednica grada Slavonskog Broda i ove godine pod pokroviteljstvom grada Slavonskog Broda organizira tradicionalno OTVORENO PRVENSTVO GRADA SLAVONSKOG BRODA U KUHANJU FIŠA. Isto će se održati u petak, 3. srpnja 2020., na parkirališnom prostoru stadiona kraj Save u Slavonskom Brodu, s početkom u 16,00 sati.

HZZ je u petak objavio postupak kod pojave bolesti COVID-19 u turističkom smještajnom objektu i aktualne epidemiološke preporuke, upute i norme ponašanja u okolnostima pandemije korona virusa .

Objevljen je ovogodišnji program Brodskog glazbenog ljeta.

U subotu, 27 lipnja 2020. s početkom u 19.00 održavaju se u Oriovcu "Oriovačke žetvene svečanosti 2020."

 

Športsko-ribolovna udruga "Šaran" Oriovac i ove godine organizira tradicionalnu Fišijadu.