THE TASTES OF POSAVINA'S FRONTIER

 

Get to know the flavors of ancient times in restaurants that nurture the traditions and old recipes of Slavonian cuisine

“Rodino gnijezdo” je šarmantni restoran obitelji Tonkić u predgrađu Slavonskog Broda u kojem svakodnevno možete uživati u ribljim specijalitetima! Uređen je s hrpom malih pomno izabranih detalja koji podsjećaju na stare slavonske običaje i neke prošle dane. Atmosfera u restoranu je izuzetno topla a možete ju dodatno zagrijati domaćim aperitivima.

aperitiv

interijer 1

interijer

Kada posjetite restoran, možete biti sigurni da ćete sresti nekoga od obitelji Tonkić jer, kako kaže gospodin Antun, tamo nema velikih šefova i svi sudjeluju u svemu.

Saznali smo kako će “Rodino gnijezdo” na ovogodišnjem “Katarinskom sajmu” predstaviti svoje specijalitete u velikom šatoru, kako kaže Antun na “300 kvadrata šokačkog inata”!

 

Kada govorimo o hrani u ovom restoranu, možete biti sigurni da ono što ondje jedete dolazi iz Slavonskog Broda i okolice. Tako je, primjerice, kruh iz Podvinja a riba iz Slavonskog Broda, iz ribarnice koju vodi obitelj Tonkić

U sklopu projekta “Okusi graničarskog Posavlja”, Rodino gnijezdo sudjeluje s nekoliko svojih jela: kečiga u vinu, šaran u rašljama, fiš paprikaš, salenjaci s pekmezom od dunje.

menu

 

Fiš paprikaš

fisUvijek svježa riba je ključna za pripremanje dobrog fiša! U rodinom gnijezdu možete biti sigurni u kvalitetu sastojaka!
 
 

Šaran na rašljama

saran na rasljama

Prava poslastica za sve koji vole šarana. Svi znamo da je ovo jedan od najukusnijih načina pripreme ove ribe a u “Rodinom gnijezdu” to doista izvanredno pripremaju!

 

Šaran Orly i Pečeni smuđ

saran orly i smud

Sočni šaran u orly omotaču u kombinaciji s pečenim krumpirom i cijeli, savršeno pečeni smuđ – NJAM!
 
 

Osim hranom, rodino gnijezdo se može pohvaliti i jedinstvenim smještajem. Unikatni namještaj krasi svaku prostoriju a zbog toplih boja, osjećat ćete se kao kod kuće.

smjestaj1

smjestaj2

smjestaj3

Ena Kokanović, Monika Tadić