digi nomadi

 

DOŽIVI GRANIČARSKO POSAVLJE

  • “Remotaj” se! Brodsko-posavska županija za digitalne nomade

    “Remotaj” se! Brodsko-posavska županija za digitalne nomade

    S obzirom na ubrzani tehnološki razvoj te posebice otkad je COVID-pandemija promijenila način na koji organiziramo i doživljavamo radno okruženje, koncept rada na daljinu prometnuo se u jedan od najdinamičnijih lifestyle trendova. Ipak, pred svima zainteresiranima za otkrivanje ovakvog načina života, odnosno novih i zanimljivih destinacija za kombiniranje rada i putovanja, ostaje pitanje - kako odabrati pravo odredište? U želji da vam olakšamo, donosimo pet razloga koji Brodsko-posavsku županiju svrstavaju u vrh odredišta po mjeri digitalnih nomada... .
  • 1

Slavonska Posavina (ili Posavlje) krije mnoštvo pitoresknih seoskih naselja i krajolika u kojima se priroda i kultura stapaju u jedno. Pritom, naravno, ponegdje prevladava trag čovjeka, a ponegdje prirode.

“Odavno smo graničari stari, čuvali smo granicu na Savi”, stihovi su koje ste vjerojatno imali prilike čuti. Riječ je o svojevrsnoj himni slavonske Posavine, kraja koji je kao malo koji drugi u Europi, svoj kulturni identitet, ali i fizički izgled oblikovao činjenicom da je gotovo 200 godina (ca. 1700-1880) imao ulogu bedema između dvaju carstava, Austrijskog i Turskog. Kao uspomena na to doba, ostali su narodni običaji, karakterističan izgled sela (“ušorenih” uz ceste i puteve) te nekoliko prvorazrednih povijesnih spomenika i foto-atrakcija.

Spakirajte kofere i otputujte odgovorno, daleko od gužvi, s obitelji ili u malom odabranom društvu. Sela Brodsko-posavske županije kriju najljepša imanja baš po mjeri modernog putnika.

Upoznajte ljude i dušu Brodske Posavine kroz brojne manifestacije koje se održavaju tijekom cijele godine u našoj županiji.

Smjestili ste se u jednom od naših lijepih hotela ili apartmana i spremni ste za obilazak, ali vani pada kiša. Ako niste baš zainteresirani za romantične šetnje pod kišobranom (a za tu vrstu izlaska brodska šetnica uz Savu je izvrstan odabir) nemojte brinuti... pripremili smo vam nekoliko prijedloga.

Postoji nekoliko zanimljivosti vezanih za ljude, folklor, tradiciju i običaje koje možete pronaći samo u Brodsko-Posavskoj županiji.

Ako dolazite u slavonsku Posavinu morate se pripremiti na hedonističke užitke koje pruža bogata trpeza ovog kraja. Kulen, kobasica, slanina i šunka dobro su poznati proizvodi koje sigurno očekujete. Jela pripremljena na otvorenom plamenu, kao i specijaliteti od ribe, oduševit će vaše nepce, a veliki izbor kolača bacit će u trans ljubitelje slatkog. Predstavljamo vam odabranih deset gastro destinacija u našoj županiji, sve odreda članove projekta Okusi graničarskog Posavlja u kojem su okupljeni restorani koji njeguju tradicijsku kuhinju.

Pripremili smo za vas izbor lokacija i aktivnosti koje morate posjetiti ili isprobati dok se nalazite u ovoj županiji. Izbor je raznolik i vjerujemo da će svatko naći nešto za sebe, bez obzira da li ste više kulturni, sportsko-avanturistički ili hedonistički tip.

Kako bi vam olakšali upoznavanje s Graničarskim Posavljem, krajem koji krase brojne prirodne ljepote, bogata kultura, povijesti i tradicija te veliko gostoljubljivo srce, priredili smo vam prijedlog plana sedmodnevnog boravka u Brodsko-posavskoj županiji.

Ako provodite vikend u našoj županiji, ovaj članak će vam olakšati planiranje posjeta i omogućiti da u 2 dana obiđete najbitnije atrakcije u županiji, te vas informirati gdje možete dobro objedovati ili se relaksirati u wellnessu.