KUD Matija Antun Relković iz Davora i Općina Davor, pod pokroviteljstvom TZ Brodsko-posavske županije dana 6. i 7. kolovoza 2021. godine organiziraju tradicionalnu kulturno-gastronomsku manifestaciju pod nazivom "Ribarske večeri".

Nogometni klub Graničar i Kutljanska udruga mladih u suradnji s ostalim udrugama iz sela organiziraju 7. Dane prvog HRVATSKOG piva. Manifestacija okuplja veliki broj posjetitelja, a osim dobrog piva mogu se kušati i delicije našeg kraja.

Udruga Slavonsko Brodski Biciklist organizira 12. memorijalni biciklistički ultramaraton od 31.7.2021.g. do 6.8.2021.g. koji kreće iz Vukovara, a cilj mu je u Dubrovniku.

Na sjednici Savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije 13. srpnja 2021.g. dogovoreno je da će se, nakon jednogodišnje stanke, ovogodišnji nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije održati u terminu od 15.-28.11.2021. godine.

Dani Okusa hrvatske tradicije u studenom

 Kako se očekuje u manifestaciju će biti uključeno oko 120 ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije. Oni će gostima kroz 14-dnevno trajanje manifestacije ponuditi najmanje 2 menija sastavljena od lokalnih tradicionalnih jela i to po vlastitom izboru u nekoj od četiri cijenovne grupe: 75,00; 95,00; 125,00; odnosno 195,00 kn.
Novost je i da će se standard Okusi hrvatske tradicije od ove godine dodijeljivati i vinarima, proizvođačima tradicijskih pića, tradicijskih prehrambenih proizvoda (sir, med...) i namirnica. Cilj je povezivanje proizvođača i ugostitelja, ali i zajednička izgradnja prepoznatljivosti kvalitete i ponude hrvatskih tradicijskih proizvoda kao bitne sastavnice ukupne eno-gastronomske i turističke ponude.

Standard Okusi tradicije za dva nova objekta

Standard Okusi hrvatske tradicije jučer su primila dva nova ugostiteljska objekta: Restoran Mon Ami iz Velike Gorice za Okuse tradicije Zagrebačkoga kraja i Restoran Agro etno park Žabac iz Metkovića, za Okuse tradicije doline Neretve. Na sjednici Savjeta je bila nazočna i gđa. Elizabeta Dolenc - voditeljica Odijela za kulturni, ciklo i ruralni turizam ispred Ministarstva turizma i sporta.

 

dodjela2

 

Standarde su im uručile Rujana Bušić Srpak, predsjednica Savjeta projekta Okusi i Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, a primili su ga Ivica Mijoč i Bruno Ceronja, vlasnici objekata.
Tom prigodom Ceronja je izjavio: U dvadesetpetogodišnjoj tradiciji od prvog dana poslovanje temeljimo na izvornoj namirnici. Dvadeset godina smo uvršteni u 100 vodećih hrvatskih restorana, 3 godine zaredom imamo Michelinovu preporuku. Ljubav i trud koji ulažemo u gastronomiju još jednom će biti potvrđen dodjelom ovog standarda. Misao vodilja našeg poslovanja glasi: „hrvatska namirnica na stolu jamstvo je zdravlja“.
Standard Okusi hrvatske tradicije danas na području 13 hrvatskih županija posjeduje više od 130 ugostiteljskih objekata koji u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva tradicijska glavna jela s prilogom.
TZ Brodsko posavske županije je u ovaj projekt uključila od 2018.g. do sada ukupno 13 restorana koji su nositelji standarda „Okusi“. Iduća sjednica Savjeta će se održati u Brodsko – posavskoj županiji te će domaćin biti Turistička zajednica Brodsko – posavske županije.
Na sjednici Savjeta je bila nazočna direktorica Turističke zajednice Ružica Vidaković i stručni suradnik Robert Norac.

Temeljem provedenog Internog poziva i odluke 2. sjednice Turističkog Turističke vijeća Turističke zajednice Brodsko – posavske županije održane 5. srpnja 2021.g. donijeta je Odluka o potporama kandidiranim manifestacija i događanjima iz programa „Potpore događanjima“ u 2021. godini.