manifestacije header

MANIFESTACIJE U BRODSKO POSAVSKOJ ŽUPANIJI 

 
VELJAČA
 
Pokladno jahanje- ova smotra običaja tipičnih za posavska sela, koja se održava u znak sjećanja na stare graničare, održava se u gotovo svim selima ovog kraja (Sikirevci, Ruščica, Dragalić, Oriovac...
 
TRAVANJ
 
U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić - dječja manifestacija koja nastavlja tradiciju susreta ( od 1970.). u spomen na veliku hrvatsku i svjetsku spisateljicu dječijih bajki. Obilje je  sadržaja namijenjenih djeci poput dramskih, likovnih i kompjutorskih radionica, kazališnih predstava, igraonica, pričaonica, susreta s književnicima, izložbi, glazbeno-scenskih programa ...
XCM Tvrđava - kružna MTB utrka - 05.04. organizacija BK Festung
 
TRAVANJ, SVIBANJ
 
I like my bike - Biciklijada u urganizaciji Slavonskobrodskih biciklista, okvirni datumi: 26.4. ili 3.5.
 
SVIBANJ
 
Mega Bikers susreti - održavaju se na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra ‘’Poloj’’ u povodu Dana grada Slavonskog Broda te imaju međunarodni karakter. Među obiljem zanimljivih sadržaja koji svake godine privuku više tisuća posjetitelja, treba istaknuti moto igre, utrke ubrzanja, moto defile s egzibicijama, rock koncerte...
 
Auto Rally - Tradicionalno se održava u Slavonskom Brodu u povodu Dana grada Slavonskog Broda te ima međunarodni karakter. Posjetite i prigodnu izložbu automobila brodskih auto-kuća 
 
Razigrane grive - konjička manifestacija u Trnjanskim Kutima koja se sastoji od cjelodnevnog razgleda i izložbe konja te smotre svatovskih zaprega.
 
LIPANJ, SRPANJ
Brodsko glazbeno ljeto – Kulturna manifestacija u sklopu koje se odvijaju programi u kazališno-koncertnoj dvorani (opera, opereta, balet), komorni koncerti u franjevačkoj crkvi te koncerti zabavne i etno glazbe na otvorenom.
 
LIPANJ
 
Brodsko kolo - najstarija smotra folklora u Hrvatskoj. Obuhvaća različite programe poput likovnih i etnografskih izložbi, promocija knjiga, dječje smotre, smotre svečanih zaprega, smotre izvornog pjevanja, smotre izvornog folklora, revije hrvatskih narodnih nošnji te izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji.
 
Oriovita - Ocjenjivanje vina, poljoprivredno gospodarstveni sajam i fišijada na području općine Oriovac.
  
SRPANJ
Međunarodni susreti oldtimera - Old timer club classic 99 iz Nove Gradiške organizira smotru starih automobila koja okuplja brojne ljubitelje starodobnih ljubimaca na 4 kotača.
 
Fišijada - gastronatjecanje u pravljenju fiša, poznate ljute riblje juhe. Odvija se u Slavonskom Brodu, uz rijeku Savu. Nezaboravan je osjećaj dok bezbrojne vatre ispod kotlića s ribom obasjavaju mrakom zavijenu rijeku, a mirisi crvene ljute paprike, najbolje ribe i dobrog vina bude  odlično raspoloženje svih posjetitelja.
  
KOLOVOZ
 
Ribarske večeri u kolovozu - odvijaju se u Davoru, na mjestu gdje bosanska rijeka Vrbas svoje bogatstvo vode i ribe predaje rijeci Savi. Ribarske večeri su ispunjene zadovoljstvom, dobrom atmosferom i druženjem uz prisjećanje na tradiciju ovog posavskog mjesta.
 
Novogradiško glazbeno ljeto – priredba se održava na glavnom gradskom trgu a podijeljena je u 4 tematske večeri; rok, tamburice, zabavna i folklor. 
 
CMC festival - festival se, uz brojne popratne programe, održava u kolovozu u baroknoj tvrđavi Brod, uz slobodan ulaz. U vrijeme festivala posjetitelji mogu uživati u vrhunskoj produkciji, od audio opreme do scenografije i rasvjete, uz nastup svih izvođača uživo. U sklopu festivala se  organizira i legendarno glazbeno događanje Rock maraton, na kojem, uz rock zvijezde, nastupaju i nova imena hrvatske rock scene.
 
RUJAN
 
Ižimača - tradicionalna manifestacija cijeđenja, odnosno ižimanja soka iz zrelih domaćih jabuka. Manifestacija se održava u 
Beravcima, pitoresknom selu na istoku Brodsko-posavske županije.
Ko 1. magarac - Biciklijada u urganizaciji Slavonskobrodskih biciklista, okvirni datumi: 06.09. ili 13.09.
XCM Petnja - MTB maraton - 06.09. u organizaciji BK Festung
Mali Pariz - Klakar - biciklijada - okvirni datum: 05.09.. ili 13.09. biciklijada, organizacija udruga Lima
  
Stupnička berba grožđa- manifestacija je kulturnog, ali i gospodarskog karaktera. Održava se u Brodskom Stupniku, zapadno od Slavonskog Broda. Njome se naznačuje početak berbe grožđa na stupničkim obroncima Dilj-gore, jednom od najboljih vinogradarskih lokaliteta kontinentalne Hrvatske. Istovremeno se promovira tradicija kroz narodnu umjetnost, gastronomiju i obrte.
 
LISTOPAD
 
Tamburaški susreti – za ljubitelje tamburice poslastica u  Slavonskom Kobašu i Trnjanskim Kutima.
 
Slavonija Open - tradicionalno međunarodno natjecanje u akrobatskom ‘’rock and rollu’’ koje predstavlja završnicu kupa Hrvatske, na kojem se mogu vidjeti najbolji plesači akrobatskog ‘’rock and rolla’’, te plesači revijalnih plesova kao posebni gosti programa.
 
STUDENI
 
Katarinski sajam - sajam starih zanata u Slavonskom Brodu
 
PROSINAC
 
Advent u Slavonskom Brodu – uz standardnu ponudu ugostiteljskih sadržaja na glavnom gradskom trgu, uživajte u zabavnom programu, pregledajte izložbene štandove lokalnih proizvođača gastro delicija, i ugrijte se kuhanim vinom .i
 
Advent u Novoj Gradiški – druženje uz kuhano vino i slavonske specijalitete, štandovi s rukotvorinama lokalnih OPG-ova i zabavni sadržaji standardna su ponuda ovog sajma na glavnom gradskom trgu.
 
hpz

novosti

fotogalerija

videogalerija

smještaj

agencije

dokumenti

ministarstvo turizma 
htz
 upanija
 dhmz
 hak
 evisitor